lettergrootte aanpassen:

Zijn we niet allemaal weleens alleen

blog

Alleen zijn; nog steeds een taboe! 

Thuis en op het werk beoordelen wij elkaar vooral op hoe wij ons voor doen. Natuurlijk gaan je collega's ervan uit dat het met jou en je sociale leven wel goed zit. Je zal vast genoeg te doen hebben.  Als iemand vraagt hoe het met jou gaat, zeg jij standaard  'goed' of  'lekker druk!'. Jij stelt je vriendelijk, beleefd en benaderbaar op. Daarom vind iedereen jou aardig! Zij hebben geen idee dat het wellicht anders zit. Thuis heb je vast ook een overvolle agenda; of niet? 

Wat je bijvoorbeeld niet vertelt is dat je door omstandigheden vrienden uit het oog bent verloren. Of dat je het onderhouden van banden met de mensen in je naaste omgeving ook weleens  lastig vindt.  De drempels, die jij jezelf oplegt zijn hoog. Dus zomaar contact opnemen met iemand is voor jou geen gemakkelijke stap om te zetten. Zeker als je iemand al een poos niet hebt gesproken. Durf jij je kwetsbaar op te stellen tegenover je collega's? Vertellen dat je sociale leven in een dip is geraakt. Zeggen dat ook jij weleens een nieuwe  impuls kan gebruiken. Zullen zij dat van jou wel begrijpen?

 

Wat kan je er aan doen? 

Natuurlijk kan het wel anders! Vertel gewoon 'iets' meer over hoe jij je werkelijk voelt. Je kunt daarin ook klein beginnen. Zeg bijvoorbeeld dat het goed gaat, alhoewel jij je soms een beetje alleen voelt. Door de veranderingen in je leven zijn de dagen nu weleens 'minder vol'. Het is logisch dat jij je soms ook verveelt en weleens twijfelt aan jezelf. Dus kom er gewoon voor uit. Wees open over dat je even niet zoveel om het hand hebt. Vertel hoe fijn je het zou vinden als nieuwe vriendschappen een kans krijgen om te ontstaan. Durf het aan om open te staan voor hier en nu. Laat je kennen en creĆ«er de kans om anderen te ontmoeten. Gewoon, omdat het kan!

Je zult merken dat je niet de enige bent met deze uitdaging. Dus doe mee en maak contact met anderen, ga de uitdaging aan bij Peeplesplanet en meldt je gratis aan. Hoe gaat het? Wat leuk dat je dat vraagt! 


Veronica Soares