lettergrootte aanpassen:

Bouwen doe je niet alleen

blog

De meeste mensen hebben wel een aantal dingen waar ze echt goed in zijn.

Vaak weten ze dat niet eens precies van zichzelf. Dan is iets zo vanzelfsprekend dat iemand zich daar niet eens bewust van is.

Soms weet je wel van jezelf dat  je iets bijzonders kan. Hoe je daar achter bent gekomen benieuwd mij dan nog het meest. 

Wat kan jij heel goed?

Kan jij iets bedenken waar je echt goed in bent?

Is er iets wat jij nét iets beter kan dan de gemiddelde persoon? En durf jij daarvan dan ook te zeggen dat het iets speciaals is, of neem je dat aan als je omgeving dat zegt?

Mijn speciale vaardigheid is cupcakes bakken!

Nee grapje, alhoewel, ik kan echt heel lekker bakken. Als ik iets goed kan, dan is het denk ik observeren. Ik hoor ook weleens dat ik oog voor detail heb. Alleen vind ik dát dan zelf eigenlijk helemaal niet zo speciaal.

Tja, brengen vind ik leuker dan halen. Ik deel de complimenten dan ook liever uit.

Echte complimenten

Als ik dan iemand een welgemeend compliment geef, dan kan het mij ook verbazen als daar verrast op wordt gereageerd.  Dat valt mij dan weer bij de ander op, terwijl ikzelf diezelfde reactie ook vaak geef. 

Complimenten, echte complimenten, vind ik heus moeilijk  aan te nemen. Ik ontvang ze eerlijk gezegd, diep van binnen, heus wél net zo graag als ieder ander. Daarbij vind ik het wel gewoon fijner om te geven. 

Samen completer dan alleen

Als je samen de dingen doet waar je goed in bent, dan vul je elkaar aan.

Dat zijn wat mij betreft de allerbeste complimenten. Mensen zijn van nature namelijk sociale wezens. Gemaakt om te communiceren en samen te werken.

Als je dingen samen completer maakt dan wanneer je alleen iets doet. Dat is in een samenwerkingsverband wel bijna het  fijnste compliment om  te geven of te ontvangen.

Van een goede samenwerking of van wederzijdse chemie krijg je nu eenmaal meer energie. Waardoor dingen ook ogenschijnlijk makkelijk lukken.

Heerlijk vind ik dat...

Het bedenken en doordenken van een concept en het lanceren van een bedrijf staat in elk geval bij goede samenwerking. Wat overigens ook best veel overeenkomsten heeft met het bouwen van een huis.

Hoewel je voor een concept of bedrijf tegenwoordig niet perse stenen nodig hebt. Tegenwoordig kom je met een computer en internetverbinding al een heel eind.

Je kunt direct beginnen.

En, misschien klinkt dat wat gek in de oren, zo is het ook met relaties. Je kan direct beginnen.

Één ding blijft altijd nagenoeg hetzelfde...

Of het nu een fantastisch idee, een mooi concept of een waanzinnig bedrijf of een duurzame relatie is; als je eraan wilt bouwen heb je nààst bouwmaterialen, óók andere mensen nodig.

Mensen om het samen mee te doen. Je kán het gewoon niet alleen. Links- of rechtsom er komt een bepaald moment waarop ook jij je realiseert dat  je helpende handjes nodig hebt. 

Iets extra's nodig 

Om écht iets voor elkaar te krijgen heb je naast deze handjes nog wat op je wensenlijst staan.

Iets extra's.

Om je ideeën te realiseren heb je, en corrigeer me als ik ernaast zit, nog ietsepietsje meer dan alleen goede mensen nodig. 

Je hebt tijd, aandacht, steun, geduld en energie van anderen nodig.

Je hebt geen gewoon goede, maar echt GEWELDIGE mensen nodig.

Ja.

Je hebt gewoon de allerbeste en de meest geweldige mensen in je omgeving nodig.

Mensen die er dag- en nacht zijn om je te steunen, om je te helpen, je uit te dagen, om je te bekritiseren, om je aan te moedigen, om samen te lachen; en mensen die er ook zijn als het even tegen zit.

Mensen die jou helpen het beste in jezelf naar boven te halen. Mensen hebben elkaar nodig, in de directe omgeving, in de buurt en binnen handbereik. Zeg maar een telefoontje of appje bij je vandaan.

Dat is tegenwoordig vaak de enige manier om iets duurzaams ėn succesvols op te bouwen. Of een echte vriendschappelijke relatie aan te gaan.

PeeplesPlanet en verbinding 

PeeplesPlanet wil mensen verbinden in de nabije omgeving.

Hiervoor hebben wij JOU nodig.

Wij zijn op zoek naar de allerbesten uit de buurt en uit de omgeving.

De mensen die elkaar aanvullen met of zonder compliment. Wij zijn op zoek naar mensen die bereid zijn een hand uit te steken naar elkaar, en die met een vreemde een gesprek durven te voeren.

Over alledaagse dingen die vaak alleen of eenzaam worden gedaan of verwerkt.

Iets wat ook een beetje is veroorzaakt omdat we soms vergeten hoe we het samen in de buurt moeten doen. Of omdat we niet durven te zoeken naar verbinding op nieuwe plekken. Of misschien omdat we gewoon niet open staan voor nieuw contact.  Of misschien geen oog hebben voor die buurman of kennis die geen bezoek krijgt en altijd alleen is in de buurt of bij de supermarkt.

We spreken elkaar toch niet zomaar aan? 

Hier bij PeeplesPlanet heb jij de ruimte om dat weer wél te doen. Je kan op bezoek via de chat bij gelijkgestemden of zomaar iemand. Of met een nieuw iemand een gesprekje aan gaan over wat jou bezig houdt. Aanmelden maakt echt het verschil.

Ben je alleen, voel jij je eenzaam en weet je niet zo goed hoe je weer in contact met anderen kan komen? Aarzel niet, en word vandaag nog lid. Aanmelden kan super makkelijk op deze site. 

Wij helpen jou dan aan nieuw contact of je vindt zelf een nieuwe chat.

Hoewel het Internet mensen misschien minder sociaal heeft gemaakt (je hoeft de deur namelijk niet meer uit), kun je het Internet ook juist gebruiken om nieuwe contacten te leggen.

Juist door het Internet is dit vandaag de dag nog nooit zo gemakkelijk geweest. Je hoeft in deze digitale tijd dus echt niet eenzaam te zijn.

Kom op en doe weer mee! Gewoon, omdat het kan! Bouwen doe je niet alleen.

Mary Soares